Ajankohtaista

Toimielimet

 

Ajankohtaisia uutisia:

Vuosikokous ja sukujuhla 2022 jäsenkirjeenä tästä...

-------------------------------------

Hyvä laitilan Seudun Simulan sukuseuran jäsen

VUOSIKOKOUSKUTSU 2022 tästä...

--------------------------------

Vuosikokouskutsu 28.8.2021 tästä...

---------------------------------------

Kirjallisuuden Finlandia-palkinnon (v.2020) romaanillaan Margarita voittaneen kirjailija Anni Kytömäen nettihaastattelu tästä...

Seuran sääntömääräinen joka kolmas vuosi pidettävä vuosikokous ja sen ohessa pidetty kokoontuminen järjestettiin tällä kertaa Naantalissa. Vuosikokous oli järjestyksessään seitsemäs.
Päivä aloitettiin mielenkiintoisella opastetulla tunnin kierroksella Naantalin Kultarannassa, jossa tutustuttiin presidentin kesäasunnon puutarhaan. Tämän jälkeen siirryttiin Tammiston tilalle, jossa ennen vuosikokousta tilan emäntä Anu Vaissi-Harismaa kertoi tilan syntyvaiheista ja nykyisestä toiminnasta.

Varsinainen vuosikous aloitettiin laulamalla aluksi yhteisesti perinteinen ”Simulan sukujuurilla”-laulu Marjaana Simula-Berg’n säestyksellä.
Puheenjohtaja Samuli Simulan johtamassa vuosikokouksessa esiteltiin seuran toimintakertomukset, tilinpäätökset sekä toiminnantarkastajien lausunnot vuosilta 2014, 2015 ja 2016. Toimintakertomukset ja tilinpäätökset vahvistettiin ja hallitukselle myönnettiin tili- ja vastuuvapaus em. vuosilta. Tulevan kolmivuotiskauden 2017-2019 toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio hyväksyttiin.
Liittymis- ja jäsenmaksut pidettiin ennallaan. Kts. Jäsenmaksu-sivu.

Hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Eino Nygren Salosta, varapuheenjohtajaksi hallituksen uusi jäsen Anna-Leena Simula Espoosta ja kokousta seuranneessa järjestäytymiskokouksessa sihteeriksi Yrjö Berg Raumalta ja rahastonhoitajaksi Anneli Mustajoki Laitilasta. Muut hallituksen jäsenet ovat Jouko Järvinen Espoosta, Jyrki Vainio Salosta sekä uutena jäsenenä Leena Koskinen Ulvilasta.
Toiminnantarkastajina jatkavat Asko Raitamäki ja Juhani Raitamäki Laitilasta sekä heidän varallaan Mauri Karala ja Hanna Simula niin ikään Laitilasta.
Kokouksessa nimitettiin yhdistykselle hallituksen esityksestä kaksi uutta kunniajäsentä. Anneli Mustajoki nimitettiin kunniajäseneksi nro 4. ja Jouko Järvinen kunniajäseneksi nro 5.

____________________

Vuosikokouksen jälkeen jatkettiin herkullisen lounaan ja vapaan seurustelun merkeissä, jonka yhteydessä Marjaana Simula-Berg luki sattumoisin käsiinsä saaman Laitilan vaarin pakinan, jonka hän oli pitänyt vuonna 1945. Pakina ja Marjaanan saatesanat löytyvät kotisivujen Julkaisut-osiosta.

 


Sukuseuran 20-vuotisjuhla 20.8.2016, Laitilan Kodjalan koululla

Sukujuhlamme alkajaisiksi puheenjohtaja Samuli Simula toivotti runsaslukuisen läsnäolijajoukon lämpimästi tervetulleeksi ja kertoi Simulan tilan nykyvaiheista sukupolvenvaihdoksineen sekä mainitsi, että Simulan taloa isännöi nyt heidän poikansa Juho perheineen. Samuli perheineen on puolestaan muuttanut uuteen vaarintaloon Saarenpään pellon toiselle puolelle puolen kilometrin päähän vanhasta Simulasta. Lisäksi hän kertoi, että sukuseuran hallituksen edustajat olivat käyneet laskemassa kukkalaitteet Laitilan hautausmaalla kunniajäsenien Lea ja Seppo Simulan sekä pitkäaikaisen sihteerin Erkki Viitamaan haudoille.
Tervetuliaissanojen jälkeen juhlavieraat nauttivat maittavan Hyvinvointikeskus Poukanvillen valmistaman lounaan.

Lounaan jälkeen seurasi juhlan varsinainen ohjelmaosuus.
Tämä aloitettiin perinteisesti muusikko Saima Hyökin säestämällä ”Simulan Sukujuurilla”- yhteislaululla.
Saima esitti omana ohjelmanumeronaan kaksi kaunista ja herkkää laulua.
Yhdistyksemme kunniajäsen Heimo Hiirsalmi muisteli Laitilassa asuneiden suvun jäsenten ja Piikkiöön kotiutuneiden sukuhaaran jäsenten välisiä suhteita menneinä vuosikymmeninä ja toivoi lopuksi vastaavia tarinoita jatkossa kuultavan muillekin paikkakunnille ympäri Suomenniemen ja jopa Amerikkaan asti muuttaneilta suvun jäseniltä.
Yrjö Berg esitteli hieman harvinaisemman vaskisoittimen flugaphonin eli marssipasuunan, jolla hän soitti kaksi kappaletta.
Seuraavaksi oli vuorossa varapuheenjohtaja Jouko Järvisen muistelot. Jouko aloitti muistelonsa aina suvun ensimmäisistä julkaistuista aikakirjoista 1540 luvulta asti ja luotasi muistoissaan aikojen ja tapojen muutosta globaalisestikin sekä kertoi omalla lennokkaalla tavallaan nuoruusaikansa henkilökohtaisista kokemuksistaan ja kommelluksistaankin läheisten omaistensa seurassa.
Räp-Bärit, Marjaana Simula-Berg ja Yrjö Berg esittivät ”Mallun” sanoittaman räpin Simulan suvun ja sukuseuran vaiheista. Laitilassa kun oltiin, niin räpin säestyksen ”Ykä” hoiti rytmimunilla.
Ohjelmaosuuden päätteeksi kisailtiin leikkimielisesti pöytäkunnittain perunan tarkkuusheitossa, tasapainoilussa sekä kanamuna- ja perunakappojen sisältömäärien arvioinneissa.
Kaikki ohjelman esiintyjät ja kilpailussa voittaneet palkittiin ruhtinaallisesti Kieku-pakkaamon kanamunakennoin.
Lopuksi juhlaväki lauloi yhdessä Saima Hyökin säestämänä Varsinaissuomalaisten laulun.

Ennen Pasi Venhon ja Karuselliorkesterin tahdittamia ja juhlan päättäviä tansseja nautittiin vielä virkistävät kakkukahvit. Tanssiaskeleille annettiin vauhtia boolitarjoilulla.

Niin Heimon ja Joukon muistelot kuin Marjaanan räppikin löytyvät kokonaisuudessaan sukuseuran kotisivujen Julkaisut-osiosta.

   

Sukuseuran 20-vuotisjuhla 2016 KUTSUKIRJE


 

Vuosikokous sekä sukujuhla 2014

Seuran sääntömääräinen joka kolmas vuosi pidettävä vuosikokous ja sen ohessa pidetty sukujuhla järjestettiin tällä kertaa Suomen Luontokeskus Haltiassa Espoossa. Vuosikokous oli järjestyksessään kuudes ja sukujuhla seitsemäs.

Kokouksessa esiteltiin seuran toimintakertomukset, tilinpäätökset sekä toiminnantarkastajien lausunnot vuosilta 2011, 2012 ja 2013. Toimintakertomukset ja tilinpäätökset vahvistettiin ja hallitukselle myönnettiin tili- ja vastuuvapaus em. vuosilta. Tulevan kolmivuotiskauden 2014-2016 toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio hyväksyttiin.
Liittymis- ja jäsenmaksut pidettiin ennallaan. Kts. Jäsenmaksu-sivu
.

Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Samuli Simula Laitilasta ja kokousta seuranneessa järjestäytymiskokouksessa varapuheenjohtajaksi valittiin edelleen Jouko Järvinen, sihteeriksi Yrjö Berg Raumalta ja rahastonhoitajaksi Anneli Mustajoki Niin ikään Laitilasta. Hallituksen muina jäseninä jatkavat Ari Haloila Mynämäeltä sekä Eino Nygren ja Jyrki Vainio molemmat Salosta. Toiminnantarkastajina jatkavat Asko Raitamäki ja Juhani Raitamäki Laitilasta sekä heidän varallaan Mauri Karala Turusta ja Hanna Simula Laitilasta.

____________________

Sukujuhlassa Haltian auditoriossa varapuheenjohtaja Jouko
Järvinen esitti tervetuliaissanat, yhteislauluna laulettiin ”Simulan sukujuurilla”-marssi Saima Hyökin säestyksellä. Tomi Hiirsalmi esiintyi Polyteknikkojen kvartetin kanssa niin juhlassa kuin lounastilaisuudessakin. Irmeli Jaakkola lausui Yrjö Berg’n kanssa Kalevalaa laitilan murteella, stadin slangilla ja rauman-giälelläkin. Kunniajäsen Heimo Hiirsalmi esitteli sukuhaaroja , jonka yhteydessä läsnäolijatkin saivat esitellä itsensä. Musiikinopettaja ja muusikko Saima Hyökki esitti omat laulunsa, jonka jälkeen tilaisuus päätettiin hänen säestämäänsä yhdessä laulettuun Varsinaissuomalaisten lauluun ja siirryttiin nauttimaan maukasta lounasta Haltian kabinettitiloihin.
 

  

Vuosikokouskutsu tästä...


Vuosikokous 2011

Seuran sääntömääräinen joka kolmas vuosi pidettävä vuosikokous järjestettiin tällä kertaa 21.8.2011 sukuseuramme synnyinseudulla Laitilassa.

Kokouksessa esiteltiin seuran tilinpäätökset ja toimintakertomukset, sekä tilintarkastajien lausunnot toimintakausilta 2008, 2009 ja 2010. Tilinpäätökset vahvistettiin ja hallitukselle myönnettiin tili- ja vastuuvapaus em. vuosilta. Tulevan kolmivuotiskauden 2011- 2013 toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio vahvistettiin.

Liittymismaksuksi vahvistettiin edelleen 20€ perheeltä (kotona olevat lapset mukaan lukien) sekä 10€ yksittäiseltä henkilöltä. Jäsenmaksuksi vahvistettiin 5€/vuosi 18 vuotta täyttäneiltä henkilöiltä.

Hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi kokous valitsi Samuli Simulan Laitilasta. Seuranneessa hallituksen järjestäytymiskokouksessa varapuheenjohtajaksi valittiin Jouko Järvinen Espoosta, sihteeriksi Yrjö Berg Raumalta, rahastonhoitajaksi Anneli Mustajoki Laitilasta sekä muiksi jäseniksi Ari Haloila Mynämäeltä, Eino Nygren Salosta ja Jyrki Vainio niin ikään Salosta. Toiminnantarkastajiksi valittiin Asko Raitamäki ja Juhani Raitamäki sekä heidän varalleen Mauri Karala ja Hanna Simula.

 

 

 

Jäsenet

Julkaisut